nofap1

பிரம்மச்சரிய ஒழுக்கம் & சித்தர் மந்திரங்கள்: A Guide to Sacred Mantras

In the profound spiritual traditions of Tamil culture, the Siddhas (சித்தர்கள்) are revered masters who attained enlightenment and supernatural powers through intense yoga, meditation, and self-discipline. A cornerstone of their path was Brahmacharya (பிரம்மச்சரிய ஒழுக்கம்), the conservation and mastery of vital energy. This discipline is considered an eternal life booster, a way to channel one’s inner power towards spiritual evolution.

This article is a compilation of sacred “Kaapu” (காப்பு) or protective invocations and “Moola Mantras” (மூல மந்திரங்கள்) dedicated to these great Siddhas. These verses are recited to seek the blessings, protection, and grace of the Gurus and the divine for any noble undertaking.

காப்பு: The Protective Invocation Mantras (மந்திர காப்பு)

A “Kaapu” is a traditional Tamil invocation recited at the beginning of any sacred work, be it writing a text, a performance, or a prayer. It acts as a spiritual shield, calling upon divine forces to protect the endeavor from all obstacles. The following verses are powerful Kaapus dedicated to Lord Ganesha, Lord Shiva, and the assembly of Siddhas.

 

From Thirumandiram (திருமந்திரம்)

ஐந்து கரத்தனை யானை முகத்தனை
இந்தின் இளம் பிறை போலும் எயிற்றனை
நந்தி மகன் தனை ஞானக் கொழுந்தினைப்
புந்தியில் வைத்தடி போற்று கின்றேனே.

(I praise the feet of the one with five hands and an elephant face, whose tusk is like the young crescent moon. I hold in my mind the son of Nandi, the flame of wisdom.)

From Siva Vaakiyam (சிவ வாக்கியம்)

அரியதோர் நமச்சிவாயம் ஆதியந்தம் ஆனதும்
ஆறிரண்டு நூறுதேவர் அன்றுரைத்த மந்திரம்
சுரியதோர் எழுத்தைஉன்னிச் சொல்லுவேன் “சிவ” வாக்கியம்
தோஷதோஷ பாவமாயை தூரதூர ஓடவே.

கரியதோர் முகத்தையொத்த கற்பகத்தைக் கைதொழக்
கலைகள்நூல்கள் ஞானமும் கருத்தில் வந்துதிக்கவே
பெரியபேர்கள் சிறியபேர்கள் கற்றுணர்ந்த பேரெலாம்
பேயனாகி ஓதிடும் பிழைபொறுக்க வேண்டுமே.

(I speak the words of Siva, meditating on the rare Namah Shivaya mantra, the beginning and the end, to drive away all sins and illusions. I pray to the wish-fulfilling Vinayaka so that knowledge and wisdom may dawn in my mind, and I ask the learned ones to forgive any mistakes in my recitation.)

Invocation of the Great Siddhas (சித்தர் காப்பு)

காப்பான கருவூரார் , போகநாதர்
கருணையுள்ள அகத்தீசர் , சட்டைநாதர்
மூப்பான கொங்கணரும் பிரமம சித்தர்
முக்கியமாய் மச்சமுனி , நந்திதேவர்
கோப்பான கோரக்கர் , பதஞ்சலியார்
கூர்மையுள்ள இடைக்காடர் சண்டிகேசர்
வாப்பான வாதத்திற்கு ஆதியான
வாசமுனி கமலமுனி காப்புதானே.

(This is a protective invocation to Karuvurar, Boganathar, the merciful Agathiyar, SattaNathar, Konganar, Brahma Siddhar, Machamuni, Nandidevar, Korakkar, Patanjali, Idaikadar, Chandikesar, Vasamuni, and Kamalamuni.)

Moola Mantras of the Great Siddhas (சித்தர்களின் மூல மந்திரங்கள்)

Moola Mantras are the root or core vibrational formulas that connect a seeker directly to the consciousness of a specific Siddha. Chanting these mantras with devotion is believed to attract their grace and guidance. For more information, you can read our guide on the 18 Siddhas (Pathinensiddhars).

நந்தீசர் மூல மந்திரம் (Nandeesar Moola Mantra)
“ஓம் ஸ்ரீம் லம் ஸ்ரீ நந்தீச சித்த சுவாமியே போற்றி!”
(Om Sreem Lam Sree Nandeesa Siddha Swamiye Potri!)

அகத்தியர் மூல மந்திரம் (Agathiyar Moola Mantra)
“ஓம் ஸ்ரீம் க்ரீம் ஸ்ரீ அகத்திய சித்த சுவாமியே போற்றி”
(Om Sreem Kreem Sree Agathiya Siddha Swamiye Potri)

போகர் மூல மந்திரம் (Bogar Moola Mantra)
“ஓம் ஆம் ஊம் ஸ்ரீ மகாபோகர் சித்த சுவாமியே போற்றி”
(Om Aam Oom Sree Mahabogar Siddha Swamiye Potri)

திருமூலர் மூல மந்திரம் (Thirumoolar Moola Mantra)
“ஓம் ஸ்ரீம் கெம் ஸ்ரீ மூலநாத சித்த சுவாமியே போற்றி”
(Om Sreem Kem Sree Moolanatha Siddha Swamiye Potri)

இடைக்காடர் மூல மந்திரம் (Idaikadar Moola Mantra)
“ஓம் ஸ்ரீம் ருணம் ஸ்ரீ இடைக்காட்டு சித்த சுவாமியே போற்றி”
(Om Sreem Runam Sree Idaikattu Siddha Swamiye Potri)

கருவூரார் மூல மந்திரம் (Karuvurar Moola Mantra)
“ஓம் ஸ்ரீம் வம் லம் ஸ்ரீ கருவூர் சித்த சுவாமியே போற்றி”
(Om Sreem Vam Lam Sree Karuvur Siddha Swamiye Potri)

கோரக்கர் மூல மந்திரம் (Korakkar Moola Mantra)
“ஓம் ஸ்ரீம் க்லம் ஸ்ரீ கோரக்க சித்த சுவாமியே போற்றி”
(Om Sreem Klam Sree Korakka Siddha Swamiye Potri)

குதம்பை சித்தர் மூல மந்திரம் (Kudhambai Siddhar Moola Mantra)
“ஓம் ஸ்ரீம் சம் ஸ்ரீ குதம்பைச் சித்த சுவாமியே போற்றி”
(Om Sreem Sam Sree Kudhambai Siddha Swamiye Potri)

பாம்பாட்டி சித்தர் மூல மந்திரம் (Pambatti Siddhar Moola Mantra)
“ஓம் ஸ்ரீம் வசி ஸ்ரீ பாம்பாட்டி சித்த சுவாமியே போற்றி”
(Om Sreem Vasi Sree Pambatti Siddha Swamiye Potri)

சட்டைமுனி மூல மந்திரம் (Sattaimuni Moola Mantra)
“ஓம் ஸ்ரீம் சம் வம் சட்டைமுனி சுவாமியே போற்றி”
(Om Sreem Sam Vam Sattaimuni Swamiye Potri)

சிவவாக்கியர் மூல மந்திரம் (Sivavakkiyar Moola Mantra)
“ஓம் ஸ்ரீம் லம் ஸ்ரீ சிவவாக்கிய சித்த சுவாமியே போற்றி”
(Om Sreem Lam Sree Sivavakkiya Siddha Swamiye Potri)

சுந்தரானந்தர் மூல மந்திரம் (Sundaranandar Moola Mantra)
“ஓம் ஸ்ரீம் ஆம் ஊம் ஸ்ரீ சுந்தரானந்த சித்த சுவாமியே போற்றி”
(Om Sreem Aam Oom Sree Sundarananda Siddha Swamiye Potri)

கொங்கணர் மூல மந்திரம் (Konganar Moola Mantra)
“ஓம் ஸ்ரீம் நசீம் ஸ்ரீ கொங்கண சித்த சுவாமியே போற்றி”
(Om Sreem Naseem Sree Kongana Siddha Swamiye Potri)

வான்மீகர் மந்திரம் (Vanmeegar Mantra)
“ஓம் வான்மீகர் திருவடிகள் போற்றி”
(Om Vanmeegar Thiruvadigal Potri)

கமலமுனி மந்திரம் (Kamalamuni Mantra)
“ஓம் கமலமுனி திருவடிகள் போற்றி”
(Om Kamalamuni Thiruvadigal Potri)

மச்சமுனி மந்திரம் (Machamuni Mantra)
“ஓம் மச்சமுனி திருவடிகள் போற்றி”
(Om Machamuni Thiruvadigal Potri)

பதஞ்சலி மந்திரம் (Patanjali Mantra)
“ஓம் பதஞ்சலி முனிவர் திருவடிகள் போற்றி”
(Om Patanjali Munivar Thiruvadigal Potri)

இராமத்தேவர் மந்திரம் (Ramadevar Mantra)
“ஓம் இராமத்தேவர் திருவடிகள் போற்றி”
(Om Ramadevar Thiruvadigal Potri)

தன்வந்த்ரி மந்திரம் (Dhanvantri Mantra)
“ஓம் தன்வந்த்ரி திருவடிகள் போற்றி”
(Om Dhanvantri Thiruvadigal Potri)

Conclusion: The Power of Devotion

This collection of mantras is more than just words; it is a key to accessing the boundless grace and energy of the Siddha lineage. Reciting these verses with faith and reverence connects us to the path of discipline (Brahmacharya) and spiritual wisdom they perfected. May the blessings of the Gurus and Siddhas guide and protect you always.

For further reading on Siddha philosophy, consult authoritative texts like the Thirumandiram or Periya Puranam (Source).

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *